streda 27. mája 2009

Náš domov....Az othonunk

Keď všetko pôjde podľa "plánu" tak v auguste sa budeme sťahovať do nášho nového domova. Júúúúj ja sa tak veľmi teším. Po rokoch bývania v podnájme a teraz posledný rok u mojich rodičov konečne budeme vo svojom. Chcem Vám predstaviť náš domček na samote. Kúpili sme ho vo viac ako hroznom stave, čomu zodpovedala aj jeho cena. Ale my sme hľadali presne takýto dom...dom na samote s veľkým pozemkom (záhrada má viac ako 2,5ha). Ešte treba na ňom veľa prerábať, ale skúste sa naňho pozerať s otvorenými očami a otvoreným srdcom a uvidíte v tom dome to čo vidíme my...

Ha minden a "terv" szerint fog menni akkor augusztuban az új othonunkba fogunk koltozni. Júúúúúúj én már úgy orulok. Ot év albérlet után végre a sajátunkba koltozunk. Szeretném most bemutatni az új othonunkat. Rémséges álapotba volt amikor megvettuk, de épp ezért volt nagyon olcsó. És mink pont ilyen házat kerestunk...messze mindenkitol, nagy kertel (Kert tobb mint 2,5ha-os). Még nagyon sok munka ál elottunk, de próbáljátok nyitot szemmel és nyitot szívvel nézni ezt a házat és meglátjátok benne azt amit mi is látunk...

Predná strana domu

Ház eleje




Pravá strana domu

Jobb oldala a háznak

Dvor

Udvar

Vŕby na záhrade

Fuzfák a kertben

Cesta k nášmu domu

Házunkhoz vezeto út


Najbližší sused

Legkozelebbi szomszéd




Verím tomu, že tu budeme šťastný...chceli by sme žiť jednoduchým životom, chovať zvieratá, pestovať svoje ovocie, zeleninu a venovať sa jeden druhému...byť sebestačný a nenaháňať sa večne za peniazmi. Viem, že viacerí nás nechápu, že prečo sme si zvolili tento štýl života, ale my v tom vidíme zmysel....Pre tých, ktorí by sa o nás chceli dozvedieť viac, alebo sú len zvedavý ako budeme napredovať ďalej vytvorím blog venovaný nášmu životu na samote...dúfam, že sa tam stretneme.

Hiszek benne hogy itt boldogok leszunk...szeretnénk egyszeruen élni, álatokat nevelni, novényeket termeszteni és egymásért élni...nem fugni senkitol és nem hajszolni magunkat a pénz után. Tudom, hogy sokan nem értik hogy milyért választotuk ezt az élet stílust, de mink ebben látjuk az élet értelmét...Azok számára akik szeretnének rólunk tobbet megtudni, vagy csak egyszeruen kíváncsiak hogyan haladunk elore alkotok egy kulon blogot...remélem, hogy majd ott találkozunk.



12 komentárov:

Abile povedal(a)...

Kívánok nektek sok sikert és kitartást az álmaitok megvalósításához... mert az a legfontosabb, hogy az ember találjon egy helyet, amire azt mondhatja... hazaértem! :o)

Christine povedal(a)...

Nagyjából egy cipőben járunk:) Mi is most szeretnénk költözni, de a lakás még nincs meg. Pedig fejből már rekonstruáltam az egészet:)

Sok sikert és boldogságot az új házhoz! Remélem megtaláljátok ott, amit kerestek, és hogy az álmaitok teljesülni fog!

MAŤA povedal(a)...

elli, z celého srdca želáme, aby ste boli v domčeku šťastní. isto sa tam ešte narobíte, ale dýcha to tam čistotou a prírodou a viem si predstaviť teba a tvoju rodinku akú úžasnú atmosféru tam dotvoríte vašou šikovnosťou a hlavne vzájomnou láskou :-)))

Lonci (Győr) povedal(a)...

Nyugodt helyet találtatok, ahol nem csak lakni, de élni is lehet. Legyetek boldogok az új otthonotokban:-)))

elina povedal(a)...

Abile koszonjuk a kivansagokat...es erdekes hogy a parom is pont ezt modja mindig ha megyuk od...hogy vegre megyunk haza:-)

elina povedal(a)...

Christine szurkolok hogy ti is ratalaljatok a ti alomlakastokra!

elina povedal(a)...

Matka dakujem za nadherne slova...dufam, ze ta niekedy mozem privitat v nasom domceku:-)

elina povedal(a)...

Kedves Lonci...amikor olvastam a komentedet tisztara meghatodtam es elsirtam magam. Anyira eltalaltad. "Nem csak lakni de elni" Koszonom!!!:-)

Evik povedal(a)...

Jé, Eli, to je krása! :) Moc vám přeji, ať jste tam šťastní. Úplně vidím, jak to v domečku zdobíš svými košíčky a výšivkami a kytičkami ;) Dýchá to ne mě domovem, pohodičkou a klidem.
A na ten nový blog se moc moc těším, už teď se přihlašuju do řad čtenářů!! ;)

Miaanya povedal(a)...

Szerintem titkon sokan vágyunk erre, a külvilág kizárására. Félig meddig mi is így éldegélünk, faluszélen állatok közt. Kívánom, hogy minden álmotok valóra váljon:)
Már most is nagyon takaros az otthonotok, kíváncsi leszek az alakulására is:)

evikusz povedal(a)...

Sok sikert az új élethez! Drukkolok, hogy minden rendben menjen, örömötöket leljétek a munkában,ami még előttetek áll és legyetek itt nagyon-nagyon boldogok :)

Rain povedal(a)...

Nekem nagyon tetszik! Főleg a közeli szomszéd :)
Mi a blog címe?