štvrtok 12. novembra 2009

Pre detský domov nielen na Vianoce...Gyerek othonnak nem csak karácsonyra

Najprv bola myšlienka...aby sme svojimi prácami potešili nie len seba a svojich najbližších ale aj deti z detských domovov a nemocníc. Prvý takýto projekt zorganizovala jedna moja milá priateľka Zuzka...v tedy výšivky putovali do detského domova v Seredi. Druhý ročník som už organizovala ja a vtedy sa vyšívali vankúšiky pre detskú onkológiu v Bratislave a teraz je tu už tretí ročník. Keďže sme si malú Chanelku zobrali z domova v Nitre, tak som navrhla že by sme tieto Vianoce potešili detičky práve z tohto domova našimi prácami. Verte mi potrebujú to ako soľ.

Cieľom tohto projektu je skrášliť a zútulniť priestory domova kde sú postihnuté deti vo veku od 0 do 12 rokov.

Eloszor megszuletet egy gondolat hogy a muveinkel nem csak magunknak es szeretteinknek okozzunk oromet hanem a gyerekeknek is amelyek gyerekothonba nevelkednek vagy gyerek korházaknak. Elso ilyen projektet kedves barátnom szervezte Zsuzsa és akkor a hímzet képecskék a Szeredi gyermek othonba mentek. A második évadot már én szerveztem és ekkor hímzet vánkuskákat készítetunk a Pozsonyi gyerek onkológiának. És most hogy a kis Chanelt a Nitrai gyerekothonból hoztuk úgy dontotunk hogy pont ennek a gyerek othonnak szeretnék oromet szerezni.

Ennek a projektnek a célja hogy kicsinosítsuk és othonossá varázsoljuk a gerek othon belteruletét, konkrétan azt a részt ahol fogyatékos gyerekek vannak 0-12 éves korig.



Pridať sa môže každý, buď nejakým svojím výrobkom alebo materiálmi. Jedná sa o tieto veci...prikrývky do detských postielok ale aj na veľké váľandy, závesné vrecúška na steny, závesy na okná, prestieranie, ozdoby na dvere a okná, obrazy na steny, mantinely do detských postielok, koše a plastové kontajnery na hračky, detské hračky(nepoškodené!). Všetko by malo byť v pestrých detských farbách a motívy by mali byť tiež detské. Kto nie je zručný a chcel by pomôcť môže darovať...látky, potreby na šitie, suchý zips, rôzne stužky, nite, farby na drevo, lak na drevo, lepidlo. Všetky tieto veci zoberiem ja osobne do detského domova v Nitre.(Kto by sa chcel pridať môže:-))

Csatlakozhat bárki, akár sajátkezuleg készítet tárgyal vagy adományal. Ezekrol a dolgokról lenne szó...takarók gyerek és felnot ágyra, falra akasztható zsákocskák, drapériák, asztal terítékek, ajtó-ablak díszek, falra képek, mantinelek gyermek ágyakba, kosarak játékokra és játékok. Mindennek szép szinesnek kellene lenni, az esetleges hímzések gyerek minták legyenek. Aki nem szeretne vagy nem tud semmit készíteni de azért segíteni akarna az kuldhet anyagokat, varró ezkozoket, szalagokat, fonalakat, festékeket fára, lakkot fára, ragasztót. A kész muveket személyessen elviszem a Nitrai gyerek othonba.Každý kto by sa chcel prihlásiť alebo nejakým spôsobom pomôcť týmto detičkám nech nechá coment tu alebo napíše mail na andiko@szm.sk

Termín je 15. december alebo koniec januára.

Ďakujem!



Mindenki aki szeretne jelentkezni hagyon itt egy comentet vagy írjon az email címemre andiko@szm.sk

A határ ido december 15. vagy január vége.

Koszonom!

9 komentárov:

KicsiKató povedal(a)...

Szia!

Természetesen itt vagyok és fogok varrni. Az index babavarró fórumán is belinkeltelek, biztosan fognak onnan is csatlakozni a lányok. Lehet, hogy csak én siklottam át fölötte, de meddig várod az adományokat?

Azt hiszem, díszeket és zsákocskákat fogok küldeni elsősorban.

Polly povedal(a)...

Szia!

Én a határidőtől függően tudom megmondani, hogy tudok-e vállalni, mert csak karácsony után fér bele sajnos az időmbe.
Addig is kiteszem a blogomba a felhívásodat.

Budai Detti povedal(a)...

Szép dolog ez! Kiscikató felhívására jöttem én is! Nem biztos, hogy lesz időm sk akármit csinálni, de nagyon szívesen küldenék babát, ami már régebben készült és anyagot!

Kati povedal(a)...

Elina, Edit is (fuggosegeim.blogspot.com)
közzétette a felhívásodat,
hogy minél többen tudomást
szerezzenek róla.
A szabad időt tekintve elég
közeli már az ünnep...
Az új évben is vállalkozol
az esetleg késve érkező
ajándékok szállítására?

Kati (Edit anyuja)

elina povedal(a)...

Drága lányok...én úúúúúgy orulok hogy csatlakoztok!:-)
A bejegyzés végéhez még oda írtam a határidot...és a mail címemet, kérek mindenkit hogy írjon egy email cimet nekem hogy tudjam elkuldeni a posta cimemet. Koszonom

Kriszta povedal(a)...

Nagyon szép az ötlet, nem ígérek semmit emiatt a fránya időbeosztás miatt, de megpróbálok, igyekszem csatlakozni én is :)

Eta povedal(a)...

Szia!
Örülök, hogy te lettél ahama játékában a párom. Ami érdekes, hogy már egyszer rátaláltam a blogodra, és felvettem a kedvencek közé, hogy egyszer majd kipróbálom akosárfonást. :o))

Erika povedal(a)...

Szia!
Én is szeretnék készíteni pár dolgot, de csak január végére fog sikerülni. Igyekszem majd, a részleteket pedig, hogy hogy jutnak el hozzád, majd megbeszéljük.

Kicsoda povedal(a)...

Irtam mailt, megkaptad? en is szivesen kuldenek par dolgot, csak egyeztessunk!