nedeľa 16. augusta 2009

Tisztesség vagy butaság?

Ma érdekes kis torténet játszódott le a kissebik fiammal, Márkal. Gútán voltunk búcsún és kézmuves vásáron. Engem leginkáb a mindenféle kézmuves gyonyoruségek érdekeltek, de persze Márkot a kicsi szíve a körhintákra húzta. Így hát adtam neki 10eurót hogy vegyen magának egy jegyet a hajóra, és hogy a maradék pénzt hozza vissza még mielott felszál rá. Vissza jott a jegyel és azt mondta, hogy a bácsi nem jól adott neki vissza. Hú de elmérgedtem, hogy szegény kis csopséget meg akarják lopni(mintha ebbol az utóbbi idobe nem lett volna elég), na de az is lehet hogy az egész csak véletlen.

De akkor a legnagyobb meglepetésemre Márk bejelentete hogy a bácsinak vissza kellet volna adnia 8,50-net és ezhejett kapott 23,50-net. Na akkor már tényleg meglepodtem, mert a bácsi ezek szerint egy papír otos hejett huszast adott. Rá néztem a nagy barna szemeire és kérdeztem tole hogy tudja e hogy most mit kell tennie. O csak rám mosojgott és azt mondta, hogy "anyuci nefélj én rogton vissza fordultam, és vissza adtam a bácsinak a pénzt":-)"és nézd még kaptam egy ingyen jegyet is":-)))




Valaki szerint ez írtó nagy butaság, vissza adni ilyen potya pénzt, de szerintem ez tisztességes, és hihetetlenul buszke vagyok kicsiny fiamra, hogy így cselekedett.

5 komentárov:

Csilla povedal(a)...

Büszke is lehetsz, nagyon okos, becsületes legényke :o)
Ha csak úgy találsz pénzt az utcán az potyapénz de ha tudod ki csapodótt be akkor már szemétség zsebretenni, hisz este a bácsinak kell visszapótolni a hiányzó összeget és szegény nemhogy keressen még ő fizet mikor egésznap melózik.

Anonymný povedal(a)...

Szerintem is büszke lehetsz a fiadra!
A becsület belülről jön, és a legnagyobb erény!

goblen povedal(a)...

Tényleg büszke lehetsz a fiadra! :)
(Meg magadra is, hogy jól neveled. :D)

bruercsi povedal(a)...

Egyetértek! Büszke is lehetsz!!!
Én mindig arra nevelem Dorkámat, hogy, ami jár, az jár... Se több, se kevesebb. Mondjuk ezt sokan nem így gondolják, főleg a piacon és a benzinkutaknál. Ügyes, tisztességes nagyfiú! Gratulálok Neki és NEKED!!!!! :)

Abile povedal(a)...

Nagyon ritka kincs manapság a becsület! Örülj neki, hogy ilyen fantasztikus gyermeket nevelsz! :o) Én hiszek abban, hogy ki mit tesz be a nagy kalapba, azt kapja ő maga is!