nedeľa 28. februára 2010

Hračky pre bábätko...Játékok egy kisbabának

Nedávno ušité sovičky mali veľký úspech v škôlke. Každému sa veľmi páčili. Dokonca jedna pani učiteľka si odo mňa objednala niekoľko hračiek. Idú na návštevu novorodenca a podľa nej najkrajší darček pre bábätko by boli hračky ktoré ušijem práve ja. Dosť ma prekvapila táto žiadosť keďže ešte v šití nie som natoľko zručná, ale samozrejme takúto výzvu som nemohla odmietnuť. Dostala som voľnú ruku, jediná podmienka bola nech sú hračky v dievčenských farbách.
Veľkú pomoc pri plánovaní a šití som dostala od mojich bloggerských kamarátok Abile a Naomi, a podľa ich rád vznikli slimák, slniečko a sovička. Všetky sú v krásnych dievčenských farba a sú úplne mäkkulinké. Dúfam, že sa učiteľke budú páčiť a samozrejme aj malej princezničke:-D

Nemrégibe készített baglyok nagy sikert arattak az óvodába. Mindenkinek nagyon tetszettek. Sot az eggyik tanító néni rendelt is nálam pár játékot. Baba látóba mennek a jovo héten és úgy gondolta az én általam készített játékok lesznek a legjobb ajándék. Hát eléggé meglepodtem ezen a felkérésen, mivel még nem vagyok nagy varrós. De áltam elébe a kihívásnak. Szabad kezet kaptam és csak annyi volt a kikotés hogy lányos színekbe legyen.
Nagy segítséget kaptam két nagyon kedves blog barátnomtol...Abile és Naomi tanácsai alapján készult egy csiga, napocska és bagoly. Lányos szinuek és pihe puhák. Remélem hogy a megrendelonek fognak tetszeni...és persze a babucinak is:-D


Veľmi pekne sa vám chcem poďakovať za povzbudzujúce slová a že ste na mňa mysleli kvôli mojej operácii. Tak tú mi zatiaľ zrušili. Pred operáciou ma vyšetrila primárka a zistila, že nemám úplne správnu diagnózu. Glaukóm mám(nanešťastie) ale neliečili ma na ten správny druh, čiže aj operácia by bola veľká chyba. Ani nechcem myslieť na to čo sa mohlo stať. Teraz som dostala nové očné kvapky ktoré neskutočne veľmi štípu, ale pomáhajú. Oko ma nebolí, nemám ho napuchnuté a vidím dobre.
Len nejako už nedôverujem našim lekárom...


Nagyon szépen koszonom a sok jókívánságot és hogy szorítottatok nekem a mutét végett. Sajnos - vagy hála istennek a mutétet elhalasztották. A mutét elott kivizgált a foorvos és rájott hogy a diagnózisom nem jó. Glaukómom van (sajnos) de nem jó fajtára kezeltek. És a mutét is hibás dontés volt. Még jó hogy erre idobe rá jottek. Nem is akarok bele gondolni hogy mi torténehetett volna. Most új szemcseppeket kaptam...ezek nagyon nagyon csípnek de segítenek. A szemem nem fáj, nincs bedagadva és jó is látok.
Csak sajnos az orvosokba már valahogy nem bízok...

9 komentárov:

Kriszta povedal(a)...

Nagyon szépek lettek a játékok, biztosan tetszenek majd a kis gazdájának :)
Ámulva és hüledezve olvasom mi történt. Örülök, hogy most jobban van a szemed, na de ez nem semmi, jó, hogy nem műtöttek meg!

elina povedal(a)...

Draga Kriszta koszonom. Hat hidd el hogy en is majd infarktot kaptam. De most mar orulok hogy jobban vagyok...

Es ra kellet klikelnem a nevedre mert nem voltam biztos benne hogy ez te vagy...micsoda dogos uj fotod van:-D

bolyet povedal(a)...

Hú hát ez nem semmi!Nagyon tetszik, hogy ilyen határozottan és ügyesen kitartasz!:-))Édesek lettek a pihe-puha játékok!Szurkolok!

elina povedal(a)...

Bolyet negy gyerkoc mellet valahogy eszembe sem jutt feladni:-DDD meg amugy is egy igencsak kuzdo tipus vagyok:-)))

Eta povedal(a)...

Örülök, hogy rájöttek. Nem értettem, mert tudom, hogy a glaukóma nem műthető. A cseppekkel rendben leszel, csak ne feledkezz meg a használatukról. Ha csípnek, kérj másikat,nem kell így lennie.
A játékok nagyon aranyosak, jó, hogy tudsz dolgozni.
Kitartás, minden rendben lesz.

elina povedal(a)...

Eta aranyos vagy koszonom...
A glaukom mutheto...sot neha igenis muszaj muteni. Itt nagyon jo le van irva...http://www.vital.hu/themes/sick/glaukoma.htm

Timtom povedal(a)...

De jó, hogy nem műtöttek, s hogy tényleg időben kiderült a téves diagnózis!
A babajátékok nagyon jók lettek! Ügyes vagy!

Eta povedal(a)...

Azért a cseppekkel próbálkozz! Nekem felírtak egyet, majd egy "modernebbet", de az nagyon csípett, így visszatértünk a az előzőre. A műtétről írt dolog érdekes, minden orvos azt mondta, nem lehet műteni, de talán csak az én esetemre igaz. Utánanézni nem akartam... Inkább több orvost kerestem meg.

Abile povedal(a)...

Csudaszép ajándékokat készítettél! Örülök, hogy egy kicsit most már jobban vagy! Vigyázz magadra!
Puszillak!