pondelok 11. januára 2010

Niečo nové...Valami új

Pustila som sa do niečoho nového:-) U Violini som videla prvý krát možnosť recyklácie starých tričiek-z tričiek koberec. Strašne sa mi to zapáčilo, tak nebolo ani otázne či sa do toho pustím. S veľkým úspechom som zbierala staré tričká po mojich známych. Včera som strihala, nakrúcala a háčkovala a tu je výsledok...


Valami újba fogtam bele:-) Violininél láttám eloszor ezt a szuper kis újrahasznosítást- pólóból szonyeget. Nagyon megtetszett az otlet, így nem is volt kérdéses hogy bele- e fogjak én is. Nagy sikerrel gyujtogetem az oreg pólókat az ismeroseim kozott. Tegnap nyírtam, tekertem, horgoltam és ez az eredmény...


Ale nejako nie som stým na 100% spokojná. Určite dokončím tento koberec, ale chcela som vyskúšať ešte aj inú techniku, ktorú som videla u Vanessi a vyzerá to fantasticky. Ostatné koberce budem robiť určite touto technikou a nie z tričiek, ale zo zbytkov miestne krajčírskej dieľne.


De valahogy nem vagyok annyira megelégedve vele, biztos hogy befejezem de ki akartam próbálni még a Vanessánál láttot technikát is, és fantasztikussan néz ki. A tobbi szonyeget így fogom csinálni és a végén nem pólókból fogom csinálni hanem a helyi varoda hulladékából.


Kým som plietla "vrkôčiky" tak krpci maľovali.

Amíg fonogattam a manók festegettek.


Najprv som to skúsila v malom...vyrobila som podložku pod hrnce.

Eloszor kicsiben próbáltam...fazék alátétet készítettem.


A tu je už klbko, z ktorého budem šiť koberec.

És itt a gombolyagom amiból elkezdem varni a szonyeget.



Keď to uvidel môj veľký syn tak len poznamenal: "Mami a ty do nového domu chceš všetko vlastnoručne vyrobiť?:-)))" Nuž áno...keď tak premýšľam, tak možno len hrnce a príbory nie...:-)))

Amikor ezt a nagy fiam láttam csak annyit mondot: "Anyuka te mindent sájátkezuleg fogsz csinálni az új házba? :-)))" Hát igen...ha belegondolok, talán csak a fazekakat és az evo eszkozoket nem...:-)))

11 komentárov:

Kriszta povedal(a)...

Wow, remekül megoldod ezt is :) Ígéretesen néznek ki a horgolmányok, és a fonott póló darabok is :)

elina povedal(a)...

Kriszta igyekszek:-)))nekem is nagyon tetszenek...es olyan jo csinalni!:-)

Timtom povedal(a)...

De jó!!!
A horgolt trikóhasznosítást én is kipróbáltam már, s annyira nekem sem jött, be, de szerencsére Balázs fiamnak igen, így lett gazdija a "valaminek", de szőnyeggé nem növesztettem meg.
Viszont ez a fonom és varrom technika nagyon felcsigázott :)
Apumat már kevésbé fogja, ha újra megdézsmálom az olajosrongynak szánt rongyos zsákját (olyan jó kis anyagok szoktak benne lenni :O)
Sok sikert a szőnyeghez, biztos szép lesz! Nagyon tetszenek a színei is :)

Krisztina povedal(a)...

Elina!
Le vagyok nyűgözve!

Nagyon jó minden munkád!

:D

Szia!

elina povedal(a)...

Timtom...tudod hogy a horgolt "valami" a Miusnak tetszik a legjobban es o szeretne a legjobban maganak?:-)))
De ezek a fonatok tenyleg fantasztikussan mutatnak a varroda anyagjaibol...:-)))

elina povedal(a)...

Krisztina...aranyos vagy...koszonoooom:-)

bruercsi povedal(a)...

Aki ügyes, az ügyes!!!!:))

elina povedal(a)...

bruercsi:-)))

Ajka povedal(a)...

Vyzerá to dobre, tá biela podložka sa mi páči...

nippa povedal(a)...

Takyto 'koberec' my vyrobila mamka ked bola na navsteve a videla kolko starych triciek malo ist do charity obchodu. Nastrihala ich a urobila velky koberec ktory pouzivame na hranie cez leto v zahrade a cez zimu na plavajucej podlahe. To biele vyzera super, len to zapleties a dokola zosivas s nitou?
Asi sa idem do niecoho pustit aj ja.
Si velmi sikovna.

zuska7 povedal(a)...

Ten nápad s využitím starých tričiek je výborný:-) Niečo také by som rada aj ja skúsila, len neviem akú veľkosť háčika treba na také háčkovanie?